Петър Дочев и Даниел Пеев след втория финален сблъсък в Суперлигата

Резултатът между Монтана Волей и Нефтохимик 2010 е 1:1 победи

Нефтохимик 2010 (Бургас) надигра Монтана с 3:2 (21:25, 25:17, 21:25, 25:20, 15:8 )  във втория мач между двата тима от финалния плейоф в Суперлигата, игран в местната зала „Младост“. Така, след успеха на Монтана в първата среща с 3:2 гейма, финалната серия вече е изравнена, 1:1 победи, съобщи БФ Волейбол.
В спора за титлата се играе до три победи от пет мача, като следващите две срещи са в Бургас на 15 и 17 април в зала "Младост".
 
"Мисля, че не само блокадата, но и тактическата дисциплина при сервис ни донесе успеха в мача. Изиграхме много по-добър тайбрек, отколкото вчера. Днес успяхме да коригираме някои неща. Когато сваляме брака, играем по-освободено и резултатно", коментира след мача треньорът на Нефтохимик 2010 Петър Дочев.
 
Треньорът на Монтана Даниел Пеев от своя страна заяви, че бургазлии са ги надиграли в този мач:
"Нефтохимик ни надигра и ни затрудни много в определени периоди. Чисто спортно-технически ни падна вниманието при посрещането, а това е ключов елемент за нашата игра. Опитахме се да коменсираме, но не успяхме. Поздравявам отбора на Нефтохимик. Всички печелят от такива мачове. Имаше много грешки, но и добри неща"