Меси решава за треньор на Аржентина

Изборът е между Сампайоли и Симеоне

Лионел Меси ще има думата при избора на нов селекционер на аржентинския национален отбор. Това реши президентът на Аржентинската футболна асоциация (AFA) Клаудио Тапия.

Той ще разговаря първо с капитана на отбора Меси, който е наказан за следващите три световни квалификации, а след това и с вероятните заместници на уволнения Едгардо Бауса.

59-годишният специалист бе начело на "гаучосите" само осем месеца. Под негово ръководство те записаха само 3 победи от 8 мача в световните квалификации и в момента са пети в групата на Южна Америка, а тази позиция дава право на допълнително участие в плейоф срещу шампиона на Океания за класиране на шампионата на планетата в Русия.

Бауса често бе обвиняван, че Лионел Меси всъщност реди състава и вкарва в него свои приятели. Други класни футболисти, които не са в приятелски отношения с Меси, не получават повиквателни, смятат местните специалисти и фенове.

За следващ селекционер на Аржентина вече се спрягат две имена от испанската Примера дивисион  Хорхе Сампаоли и Диего Симеоне.