СГП: В сигнала на служебния министър на МРРБ са изложени неясни и неконкретни данни

Политика

11-04-2017, 15:18

Снимка:

prb.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Павлова: Единствено и само Спас Попниколов е този, който трябва да се извини днес

На 17.03.2017г. министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов е подал сигнал до главния прокурор

По повод множество запитвания от представители на медиите във връзка със заявеното от служебния министър Спас Попниколов днес, че е сезирал прокуратурата за констатирани нарушения при разходването на публичен ресурс по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, пресцентърът на ПРБ съобщава следното: На 17.03.2017г. министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов е подал сигнал до главния прокурор. Този сигнал е изпратен по компетентност на Софийска градска прокуратура.

Тъй като в сигнала не е посочено конкретно установен случай на нанесена вреда на бюджета при изпълнение на посочената програма, а в сигнала са изложени неясни и неконкретни данни, посочват от СГП. На 06.04.2017 г. наблюдаващият прокурор от СГП е изискал от МРРБ конкретни данни за това дали са извършвани проверки във връзка с прилагането на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради относно обновяване на конкретни обекти, на действията на определени длъжностни лица или фирми-изпълнители, съответно установена ли е нанесена вреда на държавния бюджет и в какъв размер, в резултат на кои действия или бездействия и от кои лица е причинена вредата, се казва в съобщението на ПРП.

Изискано е информацията да бъде придружена с копия от съответните документи.