Борисов: Предложих на Нинова да бъде председател на НС, тя отказа (видео)

Лидерът на ГЕРБ покани на разговори свързани с предстоящото европредседателството на България всички парламентарно представени политически сили

Говорили сме за европредседателството, сигурността. Искаме да организираме и работата в парламента. Благодарих й, че отговори на поканата, да участва в преговори. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с лидера на левицата Корнелия Нинова.

Предложих на г-жа Нинова да поеме председателското място в парламента, но тя отказа. Борисов обаче категорично отказа да отговаря на журналистически върпоси и напусна сградата на Парламента.

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ и лидерът на БСП седнаха на една маса, след като експремиерът покани на разговори свързани с предстоящото  европредседателството на България всички парламентарно представени политически сили. Първи са социалистите.

В разговорът между ГЕРБ и БСП участие взеха лидерът на БСП Корнелия Нинова пристигнала в сградата на парламента, придружена от Валери Жаблянов, Крум Зарков и Георги Гергов и от страна на ГЕРБ - лидерът на партията Бойко Борисов, зам.-председателят Цветан Цветанов, Томислав Дончев, Делян Добрев.

Обсъдихме с някои от партийните лидери от новото НС важните теми за България като предстоящото председателство на ЕС.

Публикувахте от Бойко Борисов в 11 април 2017 г.