Взрив във военен участък в Диарбекир рани десетки

Есплозията е станала в ремонтна сграда към подразделението на силите за бързо реагиране на дирекцията по сигурността в Диарбекир

Най-малко десет души са ранени при експлозията днес квартал Баглар в Диарбекир /Югоизточна Турция/, съобщава турският телевизионен канал НТВ. Есплозията е станала в ремонтна сграда към подразделението на силите за бързо реагиране на дирекцията по сигурността в Диарбекир.
НТВ отбелязва, че все още няма яснота дали дали става дума за терористично нападение, но посочва, че според информациите експлозията е станала по време на ремонт на бронирана полицейска машина.
Есплозията е причинила частично срутване на сградата и в района са изпратени екипи на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации. Взривът е причинил също щети на сгради и автомобили в района.
Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е посочил, че експлозията е станала по време на ремонтни работи и е уточнил, че един човек е тежко ранен, а един е останал затрупан под развалините.
Ранените са настанени в болници.
В района на експлозията се издига гъст дим.
Полицията предупреждава гражданите за риск от изтичане на газ и за това да не се пуши в сградите в района.