Иванка Тръмп повлияла на баща си за Сирия

Ерик Тръмп подчерта, че баща му не е уплашен от думите на президента Путин

Решението на американския президент да атакува Сирия с крилати ракети доказва, че Доналд Тръмп не е в съюз с Русия и няма да позволи да бъде заплашван от Владимир Путин. Това заяви от Ерик Тръмп пред Telegraph.

Ерик Тръмп призна, че решението на държавния глава да се атакува сирийска военновъздушна база, за да се накаже Башар Асад за химическата атака миналата седмица, е повлияно от реакцията на Иванка Тръмп, която обяви, че е "съкрушена и възмутена" от нападението с химикали.

33-годишният Ерик, който пое империята на баща си с брат си Доналд, предупреди Путин, че баща му е "дълбоко отдаден" да изгради най-големите в света въоръжени сили, тъй като президентът на САЩ вярва във философията на Роналд Рейгън, че мир може да се постигне само чрез сила.

Днес външните министри на държавите от Г-7 ще се опитат да постигнат обща позиция за конфликта в Сирия преди държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън да отлети за Москва, където ще се опита да убеди руснаците да оттеглят подкрепата си за Асад, информира БиБиСи. Тилърсън също ще се срещне с представители от Близкия изток пред да отлети за Русия.

Великобритания предложи да се наложат санкции на руски и сирийски военнослужещи.