280 хил. българи ще пътуват към туристически дестинации за празниците

Общество

11-04-2017, 08:29

Снимка:

bgonair/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за Великденските празници

Поне 70 хиляди от тях ще пътуват в чужбина

Ако през изминалата 2016 година България са посетили близо 10 млн. и 500 хил. туристи, то през тази се очаква техният брой да се увеличи с още един милион. Тези данни представи в ефира на Bulgaria ON AIR доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма. Голям туристически интерес прогнозират от бранша и на предстоящите Великденски празници.

"Около 280 хиляди ще бъдат пътуванията на българи, свързани с Великден, от тях близо 70 хиляди ще излязат в чужбина", посочи доц. Драганов. Освен светите места около Пловдив, Троян и Велико Търново, и морските курорти ще приемат туристи за празника. По българското Черноморие се очакват близо 7 хиляди души. Планините също ще предлагат добри условия за отдих, тъй като там сняг все още има и желаещите могат да комбинират почивката си с уроци по ски и сноуборд.

За столичаните, които на Великден ще бъдат в София, също има редица интересни места в близост, които могат да посетят, посочи от своя страна блогъра Юлия Вукова. Това са архиологическия парк "Тополица", язовир Душанци, Еленската базилика, паметникът на Вазов "Дядо Йоцо гледа" край Очин дол, Черепишкия манастир и други.