Танева: Не трябва да стресираме системата поради политически реваншизъм

Земеделието е отрасъл, който се развива с много бързи темпове, конкурентоспособен и един от отраслите с растеж всяка година

Категорично екипът на проф. Христо Бозуков и не само неговият, винаги има полезност да чуе експертно мнение, да чуе друго и сам да стигне до решението за това кое е най-доброто. Това коментира пред журналисти министърът на земеделието и храните в кабинета "Борисов-2" Десислава Танева, след среща със служебното правителство.

Попитана дали е готова да окажете помощ с експерти и в момента има ли индикации, че екипът на проф. Бозуков се нуждае от такава, Танева коментира, че категорично са готови и разполагат с допълнителни експерти, така че да се защитят тезите и да представят мотивите за вземане на определени решения. „Трябва винаги да има диалог. Земеделието не нито червено, нито синьо. Това е един отрасъл, който се развива с много бързи темпове, който е конкурентоспособен и един от отраслите, които е с растеж всяка година. Изключителна отговорност е да управляваш този сектор по начин, по който тези трендове да продължат, а не да стресираме системата, поради политически реваншизъм или политически задачи, които са ни спуснати и трябва да ги решим. Днес беше първата ни среща“, посочи тя и добави, че има средства и резерви за отваряне на мерки.