Снимат се 4 филма за спортни звезди на България (галерия)

Спорт

10-04-2017, 13:08

Снимка:

bgolympic

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Филмите се снимат от световния лидер в телевизионната спортна продукция - IMG

Два дни продуцентът Зара Бък и операторът Стивън Мартин снимаха в Сандански плувеца Антъни Иванов – спортист № 1 у нас сред младите за 2016 г. и европейски вицешампион за юноши в бътерфлая. В басейна бяха използвани специални подводни камери, съобщават от пресцентъра на bgolympic.

След това екипът се прехвърли в Самоков за да бъде с борцовата звезда Елица Янкова, спечелила първия български медал на Олимпиадата в Рио миналото лято. Елица в момента е контузена в коляното, но по-леките тренировки й позволиха да облече носия за да демонстрира перфектни умения и в любимите и народни танци, които е учила в специална паралелка от първи до шести клас.

В София и в Стара Загора камерите следяха двама от новите таланти на българския футбол – братята Андреа и Петко Христови. Близнаците са част от националния отбор, класирал България за финалите от Европейското първенство за юноши под 19 г. в Грузия това лято. Все още ученици в 11 клас, Андреа и Петко играят в мъжкия отбор на Славия и освен да тренират, бяха заснети с презентация пред директорката Весела Иванова в час по биология в тяхното 101 СОУ „Бачо Киро“, както и в открития им урок по футбол пред деца от малките класове.

Българският десант на IMG завършва тези дни в Павел, където се подготвя параолимпийският ни шампион от Рио Ружди Ружди. Телевизионерите използват миниатюрни камери за да представят специализираните тренировки на световния рекордьор на гюле при параолимпийците.