Герджиков и ГЕРБ обсъждат въпросите в сектор земеделие

Политика

10-04-2017, 12:37

Снимка:

пресцентър МС

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десислава Танева: В Добруджа земеделието е гръбнакът на икономиката

Дискутирани бяха всички конкретно поставени от представителите на ГЕРБ проблеми

Служебният министър-председател Огнян Герджиков организира работна среща по актуални въпроси на земеделските производители с участието на служебния министър на земеделието Христо Бозуков и неговия екип и експертния екип на ПП ГЕРБ, начело с бившия министър на земеделието Десислава Танева, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Служебният премиер пое ангажимент да съдейства този разговор да се осъществи веднага след парламентарните избори и да засегне важни проблеми на земеделските производители, поставени в писмо от партия ГЕРБ до него.

Огнян Герджиков подчерта, че следи с внимание развитието в сектор „Земеделие“ и специално хода на плащанията по схемите и мерките за директно подпомагане на земеделските производители. Участниците в срещата обсъдиха най-спешните мерки по кампанията за директни плащания в областите развитие на селските райони, биологично земеделие, преработка на селскостопански продукти, както и комуникацията с Европейската комисия по тях.

Формулираните и вече предприети от Министерството на земеделието решения бяха оценени положително. Разговорът премина в дух на експертност и колегиалност.