Венецуелският президент се страхува от нападение на САЩ

Николас Мадуро за пореден път обвинява други страни, че водят "икономическа война" срещу правителството

Венецуелският президент Николас Мадуро заяви снощи, че се опасява от интервенция на САЩ в неговата страна, съобщават от BBC.

"Венецуелците се смятат за заплашени от агресията и заплахите на екстремни кръгове в САЩ", заяви президентът по венецуелската телевизия. "Радикалните кръгове, които имат власт в Пентагона, южното военно командване на САЩ и Държавния департамент подготвят планове за намеса срещу Венецуела", добави той.

Мадуро и преди е обвинявал чужди страни и граждански групи в страната, че водят "икономическа война" срещу правителството.

Хиляди излязоха на протест в столицата Каракас срещу Мадуро преди ден. Те поискаха гаранции за спазването на човешките права и нови избори и се обявиха срещу това, което окачествиха като приближаване към диктатура. Арестувани бяха повече от 50 души, а полицията издигна барикади и използва сълзотворен газ, за да разпръсне събралите се. Протестиращите хвърляха камъни по полицаите и предполагаеми противници на правителството опустошиха административна сграда.