Кирил Домусчиев:Беше от съществено значение да се направи тази база

Ще се радваме да имаме нова генерация български футболисти

Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев изрази своето задоволство от откриването на новата база на клуба, за която са инвестирани 15 милиона лева. Той увери, че продължава с инвестициите в развитието на футбола.


„Беше от съществено значение да се направи тази база, знаехме го от самото начало. 3-4 игрища, които имахме и направихме през годините, бяха абсолютно недостатъчни за подготовка на всичките ни юношески гарнитури“, сподели Кирил Домусчиев.

„Това беше много важно да се реализира като съоражение, предвид и амбицията ни да имаме и модерен медицински център, зони за възстановяване, специално за тренировъчния комплекс това беше втората много важна стъпка след изграждането на първата част. Това, което остана и мислим, че е много важно, там в зоната, където виждате гората, ще правим голям хотел общежитие, където ние да можем да осигурим подобаващи условия за спане на нашите играчи, за хранене и възстановяване в следобедите и лагери преди мачовете.“

„Вече работим с испански методисти, към треньорите в школата, дали сме им хардуера, от тях е софтуера кога това може да се случи. Дали сме им добри условия да покажат, че българският треньор е добър треньр. Ще се радвам да имаме новата българска генерация на Дяков, на Марселиньо, създадени в тази школа. Каквото е било необходимо да положим основите сме го направили, оттук нататък тези въпроси към ръководителите на базата.“

„Това разширение струваше около 15 милиона лева, предишната база по памет беше около 10 милиона, така че 25 милиона лева сме наляли само в базите до момента. Знаете, че в момента върви строителството на стадиона, надявам се до юни месец да пуснем Б сектор и поетапно да започнем да изграждаме другите два сектора, включително и сектора за гости. В следващите години ще опитваме да наливаме не малко пари за развитието на футбола“, допълни Домусчиев.