Владислав Горанов: Ще има правителство

"Преговорите за пенсиите не са напреднали много"

Ще има ново правителство между ГЕРБ и Обединени патриоти. Това заяви финансовият министър от кабинета "Борисов 2" Владислав Горанов в ефира на Нова телевизия относно преговорите с Патриотите за съставянето на ново правителство.

„Ние търсим дългосрочно и стабилно управление, в което освен политическа рамка, да имаме и балансирана фискална рамка. Рязкото увеличение на пенсиите дебалансира модела и ражда и доста въпроси за това как един допълнителен ресурс може да се вмести в бюджетната рамка. Ако не намалим други разходи, това означава увеличение на дефицита, а от там и на дълга”, заяви той.

"Рязкото увеличение на пенсиите ще дебалансира системата. Високата цена на една такава мярка заплашва реализирането на други политики. Те говориха за пенсии през цялата кампания и за тях това е приоритет. Каквото и да мислим ние от ГЕРБ, трябва да се съобразим. Въпрос на преговори е", каза Горанов.

Горанов заяви, че с новите партньори се уважават и познават. Той допълни, че ще има документ, в който ще бъдат записани темите, по които са се разбрали.