Песков: Русия беше информирана за предстоящите удари на САЩ в Сирия

По думите му Москва възприема ударите на САЩ като акт на агресия срещу неин съюзник

Русия беше информирана за предстоящите въздушни удари на САЩ в Сирия по съществуващите канали за връзка. Но "на (руския президент Владимир) Путин никой не се е обаждал", заяви пред журналисти говорителят на президента Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.
По думите му Москва възприема ударите на САЩ като акт на агресия срещу неин съюзник. "Тъй като оказваме помощ на сирийските въоръжени сили по искане на сирийското държавно ръководство, Сирия е наш съюзник", заяви Песков.
Той каза също, че Кремъл изпитва дълбоко съжаление и безпокойство, че по време на предизборната си кампания президентът на САЩ Доналд Тръмп е говорел за намерението си да се бори с тероризма, а сега е нанесъл удар по сирийските правителствени сили.
Този удар на практика обслужва интересите на терористите. Еднозначен е фактът, че ударите на практика са нанесени в интерес на ИДИЛ, Фронта Ан Нусра и другите терористични организации", заяви говорителят на Кремъл."Все още не знаем какви цели е преследвал Вашингтон с решението си за тези удари", каза Песков.