Празник и български ритуали от „Общински пазари“ ЕООД навръх Лазаровден

Мисия

06-04-2017, 17:31

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици и студенти от Русенския университет влязоха в Къщата на приказките

Специално участие имат Център "Трапеза "с жив хляб – прясно изпечен и с жива закваска, Био магазин Green Touch, ръчни изделия

„Общински пазари“ ЕООД кани русенци и гости на града да отпразнуват заедно Великденските празници с много музика и танци на 8-ми април, Лазаровден, от 11 часа на Централен Общински пазар в град Русе.

 

Програмата включва пресъздаване на традициите чрез ритуалите на Лазаровден, които се свързват с прехода на порастването и преминаването от детство в моминство, както и с навлизането на малкото момиченце в живота и възможността да стане невеста и да създаде семейство. На специална люлка ще се люлеят момичета, а Фолклорната група при читалище кв. „Средна Кула“ ще пресъздаде автентичния празничен ритуал с много песни и танци.

 

За празничната трапеза пред Великденските дни, специално участие имат Център Трапеза с техния жив хляб – прясно изпечен и приготвен с жива закваска, Био магазин Green Touch, ръчни изделия от хартия и вестници на Светла Даскалова, както и невероятни сладки изкушения на сладкарска работилница „Мадлена”.