Аутопсия на трима души от Идлиб показва, че е използвано химическо оръжие

В аутопсията са участвали представители на Световната здравна организация и на Организацията на ООН за забрана на химическите оръжия, както и експерти по съдебна медицина

Аутопсията в Турция на трима души, докарани от Идлиб, е показала, че в сирийската провинция е било използвано химическо оръжие, заяви турският министър на правосъдието Бекир Боздаг, цитиран от Анадолската агенция и БТА.
В изявление пред журналисти в Къръккале Боздаг посочи, че е приключила аутопсията в турския град Адана на три тела, докарани от Идлиб. В нея са участвали представители на Световната здравна организация и на Организацията на ООН за забрана на химическите оръжия, както и експерти по съдебна медицина.
"В резултат на извършената аутопсия бе установено, че е било използвано химическо оръжие. Докладът на съдебна медицина показва много ясно това", заяви Боздаг.
Предполагаемата химическа атака в Сирия във вторник бе извършена в град Хан Шейхун, в северозападната провинция Идлиб, който е под контрола на бунтовници. Западът обвини сирийския режим, че неговите военновъздушни сили са използвали химическо оръжие при нападението. Дамаск и Русия отрекоха. Според тях отровен газ е изтекъл от поразен при атаката оръжеен склад на бунтовниците.