Цветанов: Мотото на преговорите с ПФ са "България над всичко"

След 19-и ще имаме бързо формиращо се правителство

Такива теми въобще не се говори дали аз ще съм вътрешен министър. Говорим предимно за политики. Разпределението на постове ще бъде на по-късен етап, още не сме говорили за конкретни имена. Това заяви в Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Никой нямаше никакви възражения Бойко Борисов да бъде отново министър-председател. Няма никакви други отворени теми за структурата на бъдещия кабинет. Няма ясни места за министри. Сега се опитваме просто да изчистим различията, за да се обединим около една програма", каза той.

"България е парламентарна република и е важно да имаме силен парламент. Председател на парламента не бих бил, защото съм много натоварен, а председателят има много функции", призна той. "В утрешния ден ще направим среща, за да уточним детайлите по бъдещата програма", добави Цветанов. "Партиите в център дясно сега постигнаха най-ниския си резултат. Това е защото са разединени, а и защото се опитаха да ни дискредитират. Ние сме автентичната десница. И в момента, всички поздравителни адреси, които бяха получени, показаха, че десно-център политическа формация ГЕРБ победи популизма", каза той.

"Мотото на тези преговори е "България над всичко". Ние ще предложим това, което сме получили като подкрепа. Ще останем в Европейския съюз и няма да излизаме от НАТО. Благодаря на Обединени патриоти за коректността и разговорите, които водим", заяви Цветанов. "След 19-и ще имаме бързо формиращо се правителство. Все пак ще направим среща с парламентарната група на ВОЛЯ за различни секторни политики", заяви Цветанов.