И. Веселинов: Основният проблем остават пенсиите

Политика

06-04-2017, 08:18

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сидеров: Няма да съм министър в новото правителство

"Не правим планове за правителство, а кроим програма"

„В момента кроим бъдещата програма за управление на страната. Подходът е следният – да се изчистят конфликтните моменти между ГЕРБ и Обединените патриоти, да се заложат основните теми на програмата, и оттам насетне да се тръгне към друг тип разговори”, коментира в ефира на Нова телевизия Искрен Веселинов от ВМРО.

Веселинов коментира и кои са конфликтните теми в бъдещата програма за управление.

„Всичко, свързано с политиката по доходите. Има конфликтни теми по отношение и на изборните закони. Но основният проблем си остават пенсиите и желанието и желанието на Обединените патриоти да има значителен ръст на доходите на пенсионерите. Засега обаче нищо не сме се разбрали. Разработват се различни варианти”, каза още Искрен Веселинов от ВМРО.

"Според мен българите в чужбина трябва да гласуват. Просто може да въведем един образователен ценз. Така мисля, че ситуацията ще се оправи", каза Веселинов.

"Не сме говорили още за министерства. Искаме първо да се споразумеем за политики. Никой не е казал "искаме министри да сме тези и тези". Говорим по принципните въпроси. Следващите преговори започват от утре", заяви той.

„От утре започват по-интензивна серия от преговори”, заключи Веселинов.