Делев: Погон играе в червено и синьо като любимата ми Барселона

Не можах да повярвам,че съм попаднал в класация на "Франс Футбол"

Българският национал Спас Делев коментира в интервю за Super Express, че любимият му чуждестранен отбор е Барселона. Роденият в село Ключ футболист на Погон Шчечин сподели, че преди години е мечтаел да играе на „Камп Ноу“, но отсече, че вече му е късно да сбъдне това си желание.

В пространното интервю, което даде, Делев коментира представянето си в световната квалификация с Холандия (2:0) и двете попадения, които отбеляза. Освен това, говори и за оказаното му признание да попадне в идеалния отбор на „Франс Футбол“.

„Получих обаждания и съобщения след мача с Холандия, но най-големият комплимент получих от майка ми, която не беше на мача. Ти ми каза: "Синко, гордея се с теб". За съжаление по време на целия ми престой в София не можах да се видя с нея. На стадиона бяха баща ми, сестра ми и приятелката. Мога да кажа, че в събота вечерта отново изгледах целия мач“, сподели Делев.

„Тъй като това са първите ми голове в националния отбор, при това срещу такъв съперник, че най-ценният сувенир ще бъде собствената ми фланелка. По принцип не ги събирам, така че този път не я смених с никого. Ще й запазя специално място у дома“, добави Делев.

Запитан за уволнението на холандският селекционер Дани Блинд, дошло след мача с България, Делев каза: „Жалко е за него, но не съм аз виновен, че той сега е без работа. Очевидно той е направил грешки в тактиката на своя отбор. Делев не е проблемът на Блинд“.


Колкото до това, че попадна в идеалните 11 на "Франс Футбол" редом до такива гиганти като Роналдо и Неймар: „Научих го от момчетата. Първоначално не можах да повярвам. Мислех, че се шегуват. След като се върнах в отбора, черпих съотборниците с торта. За първи път ми се случва нещо подобно, това е голямо събитие за мен. Почувствах се оценен, след като съм попаднал в идеалния отбор заедно с Неймар. Това е играч от любимата ми Барселона. Преди мечтаех да играя там, сега вече ми е твърде късно. В Погон съм, който има подобни екипи - червено и синьо райе“.

„Мачовете за националния и клубния отбор са различни, не може да се сравняват. Но е вярно, ч