МГЕРБ участва в Конгреса на ЕНП в Малта

МГЕРБ все участие и в Зимния университет на Европейските студенти демократи

МГЕРБ изпрати свои представители на Зимния университет на Европейските студенти демократи на тема “Дигиталната криза: защита на личните данни в глобализирания свят”, който се проведе паралелно с Конгреса на ЕНП в Малта и събра над 100 делегати, представляващи над 30 държави, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

МГЕРБ бе представена от Митя Атанасов, организационен секретар на МГЕРБ-София и зам.-председател на Европейските студенти демократи и Стилияна Пенева, член на МГЕРБ-София. Като доброволци по подготовката и провеждането на Конгреса на ЕНП участваха още и Румен Кулянин от МГЕРБ-Благоевград и Йордан Трифонов от МГЕРБ-Добрич.

Зимният университет бе открит от Жозеф Дол, председател на Европейската Народна Партия (ЕНП). Той поздрави младежите за активното им участие в разпространението на демократичните ценности и подчерта, че е необходимо да се вземат мерки за справяне с настоящите предизвикателства пред демокрацията в Европа.

„Европа има нужда от силно общество, което да се изправи пред сериозните предизвикателства, така както българското общество направи на изминалите парламентарни избори и заяви желанието си България да продължи по пътя на развитие и европейска интеграция. Надяваме се, че организации като Европейските студенти демократи ще подпомогнат този процес,“ заяви Атанасов.

„Темите и резолюциите, които обсъждаме са пряко свързани с текущите проблеми и актуални въпроси в ЕС. Затова считам, че чрез студентската организация на ЕНП младите хора имат силен глас в ЕНП и Европа,“ допълни Пенева.

В рамките на зимния университет младежите се срещнаха с редица водещи политически фигури, като председателя на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, лидерът на малтийската национална партия Саймън Басутил, председателя на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ Микулаш Дзуринда и др.