Г. Георгиев: Явно служебното правителство не е разбрало, че е служебно

Явно не са разбрали и че БСП не са спечелили изборите

Явно служебното правителство не е разбрало, че е служебно. Явно не са разбрали и че БСП не са спечелили изборите. Това заяви Георг Георгиев на извънредна пресконференция на ПП ГЕРБ. "Интересно ни е кой написа този проектозакон и кой си мисли, че може да ограничи правата на българите зад граница", каза той. "Така набиваме клин между българите извън държавата и тези в нея", добави Гоергиев.

Питам кой от служебното правителство или дори самият президент, си позволи да се меси в законодателство, което не му принадлежи. Това по право принадлежи на политическите партии, които отразяват интересите на гражданите. Изборният кодекс е изключително чувствителна сфера на законодателството. Не може едно служебно правителство да се меси така. Призоваваме инициаторите да го прекратят", завърши Георгиев.

"Радев трябва да се научи да се държи като президент в парламентарна република, а не в президентска", заяви друг представител на ГЕРБ, който добави, че партията му ще ревизира дейността на правителството, щом поеме отново контрола. Явно всички министри действат дсоста самосиндикално в много от случаите. Трябва да разберат, че БСП не спечели изборите и трябва да променят стратегията си и да спрат да се съобразяват с тях. Сигурно ще има дебат за изборното законодателство", добави той.

Георгиев добави, че е разбрал преди минути, че служебната министърка Павлова е оттеглила законопроекта. Валентин Радев обвини служебното правителство в опит за кадрови преврат заради многото смени и назначения, които направи.