Страхил Балов: Срещу Италия излизаме да дадем най-доброто от себе си

не успяхме да покажем потенциала си срещу рускините

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години записа първо поражение на Европейското първенство 2017, след като отстъпи на Русия с 0:3 гейма. Въпреки загубата, треньорът на волейболистките Страхил Балов, е убеден, че отборът ни ще излезе да даде най-доброто от себе си срещу лидера Италия, а ето още от неговото мнение след мача:

„Не успяхме да покажем потенциала си срещу рускините. За съжаление нямахме лидер в този мач. Също така две неща не направихме добре в този двубой. Още от първата точка не нанасяхме удари по високата блокада на Русия, а плахо и отчайващо действахме с пускане на топката. Изключително ненужни и доста на брой грешки от сервиз, в моментите, които имахме доминация“.

„Опитът ми показва, че на такива първенства, всеки отбор изиграва един слаб мач. Надявам се това да беше нашия слаб мач. Целта сега е да се възстановим за двубоя с лидера Италия. Излизаме да се борим и да дадем най-доброто от себе си“.

България се изправя срещу Италия на 5 април от 15:00 ч (б.в). В третия си мач представителките на Скаудра адузура победиха Турция с 3:0 и са лидер в групата с три победи от три мача и актив от 9 точки., съобщи БФ Волейбол.