Кметът Иван Тотев изказа съболезнования по повод трагедията в Санкт Петербург

Признателност пред героизма на спасителите, които оказват помощ в тази трагедия!

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев изпрати съболезнователен адрес до губернатора на Санкт Петербург Георгий Полтавченко по повод терористичния акт в метрото в руския град, при който загинаха и бяха ранени много граждани. В текста се казва:

„От името на гражданите на Пловдив и лично от мое име приемете най-искрените ми съболезнования към близките на жертвите на трагедията, сполетяла побратимения ни град Санкт Петербург. Сигурен съм, че няма човек, който остро да не осъжда този престъпен акт на насилие. Подобна проява е посегателство и цели да подкопае устоите на нашата цивилизация – на мира и спокойствието, на човешките права и свободи.

Изразявам своята съпричастност и подкрепа в този труден момент не само защото нашите два града са побратимени, а защото българският и руският народ неведнъж са се подкрепяли един друг.

Отправям своите надежди за бързото физическо и психическо възстановяване на пострадалите. Убеден съм, че десетките невинни жертви няма да бъдат забравени. Вярвам, че отговорните за взривовете ще бъдат изобличени и ще понесат своята отговорност с цялата строгост на закона.

Признателност пред героизма на спасителите, които оказват помощ в тази трагедия!

Поклон пред паметта на загиналите!“