Имаме големи шансове за домакинство на СП по ММА през 2018 година

Представихме се отлично на европейското първенство

България увеличи шансовете си за домакинство на световно първенство по ММА през 2018 година. Това стана ясно след блестящото представяне на българския национален отбор на европейското първенство, което приключи на 2 април в София.

С 5 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала нашият тим стана първи в отборното класиране сред 30 страни от Европа и над 360 състезатели. Европейското първенство беше открито и участие записаха още Бахрейн, Мексико и Конго.

Бордът на световната федерация IMMAF, както и президентът Керит Браун, заявиха пред международни медии, че състезанието, проведено в София е най-добре организираното до сега. Това е голямо предимство за страната ни в предстоящия избор за домакинство на световния шампионат. Беше отчетена заслугата на президента на БФММА Станислав Недков, както за представянето на българските бойци, така и за цялостната организация на събитието, което се състоя в хотел Маринела.

Поредната победа на българския национален отбор го прави един от най-сериозните претенденти и за медали на предстоящото Световно първенство в Бахрейн.

Следващото международно участие на националния отбор по ММА е на Балканското първенство, което ще се проведе на 12-14 май във Велико Търново.

Европейски шампиони в своите категории станаха:
Делян Георгиев (65.5 кг), Фердун Османов (70.3 кг), Николай Николов (77.1 кг), Даниел Гълъбаров (120.2 кг), Офелия Туджарова (70.3 кг)

Сребърни медалисти:
Николай Ивайлов (56.7 кг), Борислав Ангелов (65.8 кг), Даниел Янков (120.2 кг), Атанас Свисов (+120.2 кг)

Бронзови медалисти:
Антония Калъчева (52.2 кг), Йордан Маринов (70.3 кг)