Борисов: Длъжни сме да намерим разумните компромиси (видео)

Няма да каним Марешки, патриотите са достатъчни за коалиция, искам просто те да влязат в кабинета и да поемат отговорност

Ако не се направи правителство, означава безвремие нови избори и държавата ще затъне, длъжни сме да намерим разумното решение с разумните компромиси. Това заяви лидерът на ГЕРБ и евентуален бъдещ премиер Бойко Борисов, относно преговорите за съставяне на правителство. „Ние с патриотите имаме 122 депутати предостатъчно за коалиция“, заяви лидерът на ГЕРБ. Имам едно изискване към Обединените патриоти, да участват реално в управлението. Време е всички политически партии да поемат отговорност“, заяви Борисов. Доволен съм, че колегите от „Обединени патриоти“ са много отговорни. И те разбраха вече, че няма как да има широка коалиция с БСП. Отново цялата тежест пада върху ГЕРБ. Според Борисов са проведени „едни честни избори“ и сега ГЕРБ с „Обединени патриоти“ трябва да намерят компромис за формиране на кабинет.

Ако намерим още подкрепа в парламента, ще е добре за всички – надявам се другите партии в парламента да го осъзнаят, подчерта бившият премиер. На въпрос дали Марешки ще влезе в коалицията, Борисов отговори, че има достатъчно гласове с „Обединени патриоти“. Лидерът на ГЕРБ категорично обяви, че не може да има само подкрепа от патритотите. Борисов обясни, че ГЕРБ приема искането на „Обединени патриоти“ никой в бъдещата коалиция да не може да предизвиква предсрочни избори.

Той обяви, че патриотите не са поставяли искания за конкретни министерства. И добави – няма лошо експерти от други партии да бъдат привлечени в изпълнителната власт. Относно мажоритарния вот и как ще се разбере с „Обединените патриоти“, Борисов отговори – имаме съгласие, че България е над всичко. Ако не се разберем, значи България не е над всичко. Трябва да се разберем, подчерта Бойко Борисов.

 

Публикувахте от Бойко Борисов в 4 април 2017 г.