Ева Майдел застава зад инициативата „Предпримачът като откривател“

Политика

04-04-2017, 13:59

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ева Майдел е говорител за уменията на 21-и век на Конгреса на Европейската народна партия

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел стана патрон на инициатива на Фондация Бауерзакс за обучение на млади хора, които искат да се занимават с бизнес.

„Предприемачът като откривател“ е работилница за умения, за изграждане на предприемаческа култура и за реализиране на собствените възможности на участниците. Напълно се идентифицирам с методите на програмата и ги подкрепям - стимулирането на креативното мислене, обръщане към света на иновациите, преодоляване на страха от неуспеха. Ако искаме да направим българския бизнес по-динамичен, по-конкурентен и по-модерен, трябва да го направим с младите,“ коментира евродепутатът.
" “Предприемачът като откривател” е програма, която разглежда предприемачеството като съвкупност от ценности, като мотивация, страст и креативно мислене," обясни единият от създателите на програмата Георги Стоев, управляващ съдружник в Индъстри Уоч и член на УС на Фондация Бауерзакс. За две години инициативата се утвърди като една от основните неформални образователни програми на територията на Пловдив и Велико Търново. Програмата е насочена към ученици на възраст 15 - 18 години, като развива тяхното икономическо мислене, пазарна етика и ги въвлича в бизнеса като в откривателско приключение. Тази година курсът ще бъде проведен на територията на Община Габрово през юли и ще обучи 30 младежи от региона. Инициативата е подкрепена и от Община Габрово, Областен информационен център Габрово и Индъстри Уоч.
„Вие сте новото поколение на бизнеса в Европа. Бъдете смели, когато поставяте целите си и работете неуморно. Тествайте уменията си в конкурентна среда и, ако се провалите, опитайте отново. Това е единственият шанс да постигнете нещо голямо,“ призовава младежите Майдел.
Освен тази програма Ева Майдел подкрепя и редица други инициативи за развитието на обучението за младите в България. Тя е инициатор на  кампанията „Научи ме да умея“ и е сред основателите на сдружението „Образование България 2030“. Цел на „Научи ме да умея“ е младите да работят директно с водещи компании за да добият полезни за професионалното си развитие квалификации.