Арсен Венгер:В Арсенал трябва всички да сме задружни

Като професионалист работя и в условия, които не са идеални

Скоро ще разберете всичко. Това загатна Арсен Венгер на днешната си пресконференция. Попитан дали остава в клуба или си тръгва в края на сезона, той каза: "Отговарял съм на този въпрос много пъти. Вие отново ме питате. Не се притеснявайте, ще разберете скоро".

За договора на Алексис Санчес пък сподели: "Той има контракт за още година и половина. Не разбирам този дебат. Нашата работа е да се представяме на терена. Не разбирам това безпокойство".

Французинът коментира и битката за първите четири места в Англия, които гарантират участие в Шампионската лига. Арсенал може да пропусне турнира за първи път от години.

"От 20 години го правя и изглежда като нищо. Внезапно се оказа, че е важно и хората осъзнаха, че не е толкова лесно, коментира Венгер битката за място в Шампионската лига. - Предстоят ни много мачове през април. Трябва всички да сме задружни. Имаме нужда от подкрепата на феновете ни".

Специалистът за пореден път говори и за протестите на феновете:

"Аз съм професионалист. Когато си професионалист, работиш и в условия, които не са идеални. Обичам да печеля мачове и се фокусирам върху това. Работя за моя клуб с честност и почтеност. Не се страхувам. Приемам оценката на хората и се концентрирам върху играта. Това е".

Утре Арсенал приема Уест Хем в лондонско дерби, а в тима може да се завърнат Алекс Оклейд-Чембърлейн, Пер Мертезакер и Аарън Рамзи.

Лоран Косиелни обаче ще бъде извън терените поне няколко седмици. Френският национал излезе на почивката на дербито с Манчестър Сити. Той има контузия в ахилеса и днес му предстоят прегледи.