Обсъдиха настаняване и медицинско обслужване за деца- мигранти

Мисия

03-04-2017, 19:22

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Русе стана Кмет на месеца

Работна група ще предлага промени в нормативната уредба за реда за временното настаняване и медицинското обслужване

Днес в Областна администрация Русе, под председателството на Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, се проведе работна среща с активното участие на представители на Районна прокуратура Русе, РД „Гранична полиция“ Русе, РДСП Русе, РЗИ Русе, Община Русе, БЧК Русе и дирекция „Контрол по правата на детето“ към ДАЗД.

Дискутираха се условията и реда за временното настаняване и  медицинското обслужване на деца на мигранти, преминали нелегално през границата на Република България. По инициатива на д-р Руденко Йорданов, директор на Областния секретариат на БЧК Русе, работната група ще даде своите предложения за промени в нормативната уредба за реда за временното настаняване и медицинското обслужване на деца от тази рискова група.

От името на Областния управител ще бъде изпратено обобщено становище до Държавната агенция за закрила на детето за предприемане на необходимите действия за  гарантиране правата и законните интереси на децата на мигранти, преминали нелегално през границата на Република България.