Камерите в метрото са заснели вероятния организатор на взрива?

Свят

03-04-2017, 18:45

Снимка:

twitter.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Властите в Санкт Петербург обявиха тридневен траур

Предполагаемият организатор на взрива в петербургския метрополитен, според някои данни, е попаднал в обхвата на камери за видеонаблюдение, съобщи за агенция Интерфакс анонимен осведомен източник. По думите му камерите в метрото са заснели вероятния организатор на взрива. Непотвърдена информация публикуват и РЕН ТВ и издание Фонтанка.ру, публикувайки снимка на вероятния извършител.

По непотвърдени засега данни взривното устройство е било оставено във вагона в чанта. Интерфакс засега не разполага с официално потвърждение на тази информация.

По-рано източник съобщи за агенцията, че във вагона е избухнало самоделно взривно устройство, може би напълнено с поразяващи елементи. Мощността на взрива е била 200-300 грама тротилов еквивалент. Бомбата е била оставена във вагона, това означава, че не става дума за терорист самоубиец, посочва Интерфакс.

Благодарение на грамотните действия на машиниста са  предотвратени по-големи разрушения и повече жертви. Машинистът на мотрисата не е спрял в тунела, когато е избухнало взривното устройство а е продължил към метростанцията.

По последни данни, 43 души са пострадали и хоспитализирани в различни болници в Санкт Петербург, сред които и едно дете.
Властите в Санкт Петербург обявиха тридневен траур. Траурна панахида ще бъде отслужена във всички храмове в града.