Експлозия на кораб в “Терем”, Варна

Региони

03-04-2017, 12:07

Снимка:

odessos-yard.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Феноменът “15/15” обърка сметките при Марешки във Варна

Ученик почина след побой?

Задушливата миризма на мазут и нафта, за която варненци и жители на Езерово сигнализират от сутринта, е в следствие на разразилия се пожар

Кораб влязал вчера за ремонт в завод “Терем” се е запалил тази сутрин, информира varnautre.bg. Установено е, че на борда на кораба е имало експлозия, няма данни за пострадали лица и за обгазяване. На място работят екипи на пожарната.

Задушливата миризма на мазут и нафта, за която варненци и жители на Езерово сигнализират от сутринта, е в следствие на разразилия се пожар. Инспектори от РИОСВ все още проверяват случая.

Варненски пожарникари участват в локализирането и ликвидирането на произшествие, възникнало на територията на кораборемонтен завод, уточниха от полицията.

Сигналът за инцидент на борда на плавателен съд в кораборемонтен завод е получен около 11 часа днес. Незабавно на място е насочен екип огнеборци от пожарната служба във Варна, както и на полицейски екипи. Предприети са всички необходими действия за осигуряване на безопасността на хората в района и охлаждане на плавателния съд. Няма данни за пострадали и загинали. Действията по локализирането и ликвидирането на произшествието продължават.

Междувременно от регионалната екоинспекция съобщиха, че в периода от 5:30 до 10:30 часа е извършена проверка по сигнали за наличие на миризма на нефтопродукти, която се усеща във Варна. Обходен е района от Варна до Девня. Източникът на замърсяване не е открит.

Стойностите на основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух, са леко завишени, но далеч под средночасовите норми. След разсейване на сутрешната мъгла обстановката е нормализирана (средните стойности на показателите намаляват).