Страхил Балов: Страхотни момичета, борихме се до последно!

Изключително сме щастливи от победата над Турция

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години сътвори втора голяма изненада на Европейското първенство 2017 в Холандия, след като надигра Турция с 3:2 гейма. Така младите ни „лъвици“, водени от Страхил Балов отбелязаха втора победа в предварителната група и направиха страхотен старт в шампионата. Ето мнението на селекционера Страхил Балов за официалния сайт на БФВ volleyball.bg след мача:

 „Изключително сме щастливи от победата над Турция. Това е не само успех, но и нещо значимо, тъй като в последните години не сме побеждавали Турция. Бяхме изпълнени с дух и вяра в собствените си сили, бяхме мотивирани и се борихме до край. Успяхме!"

"Благодаря на всички момичета, бяха невероятни. Капитанката Алекс Миланова се показа като истински лидер, а либерото Димана Александрова бе страхотна - спасихме 7 мачбола! Много правилни смени направих и момичетата не спираха да ми вярват и да се борят до последно. Всички делегации на Европейското не спират да ни поздравяват и да ни хвалят.“

Днес е почивен ден на Шампионата на Стария континент, а във вторник от 15:00 ч.б.в. нашите момичета излизат срещу Русия.,съобщи сайта на БФ волейбол.