КНСБ иска бързо съставяне на стабилно правителство

Най-големият приоритет е председателството на ЕС от началото на 2018 г.

КНСБ иска бързо формула за съставяне на стабилно правителство, за да бъдат завършени реформите в съдебната система, здравеопазването и в другите сектори, важни за развитието на страната. Това се посочва в позиция, приета от Координационния съвет на КНСБ, съобщиха от синдиката, цитирани от БТА.
Най-големият приоритет е председателството на ЕС от началото на 2018 г. Тук трябва да формулираме ясно нашите приоритети - в интерес както на една засилена европейска интеграционна политика, така и в интерес на българското общество - за икономически и социален напредък, отбелязват от КНСБ.
От синдиката искат своевременни обсъждания на бюджет-2018 със социалните партньори.
"Националната програма за реформи е в процес на актуализиране и подготовка. Считаме, че тя трябва да очертае в оперативен порядък изключително важни мерки и действия в сферата на икономиката, пазара на труда, социалната политика и законодателство - като отговор на специфичните за страната ни препоръки на Европейската комисия", е посочено още в позицията.
КНСБ настоява за конструктивно, отговорно и ефективно партньорство, възстановяване на ролята и значението на социалния диалог, като всички важни и стратегически действия в икономическата и социалната сфера бъдат консултирани и обсъждани със социалните партньори.