Великобритания ще търси нови търговски сделки в Индия

Британският финансов министър Филип Хамънд ще оглави бизнес делегация в Индия през следващата седмица

Бизнес делегацията става в опит да засили международната търговия на Великобритания след напускането на Европейския съюз, съобщава Economic Times. Към разговорите на високо равнище в Делхи и Мумбай ще се присъединят редица икономисти и търговци, сред които компании като „Гарниер“, както и управителят на Английската централна банка (АЦБ) Марк Карни.

Тъй като ние напускаме ЕС и започваме една вълнуваща нова фаза на нашата икономическа история, търсим начини да засилим търговията и инвестициите извън границите на Европа, като укрепим отношенията си с най-различни икономики в света", каза Хамънд в изявление.

Девет месеца след референдума на Великобритания за излизане от Европейския съюз, министър-председателят Тереза Мей в сряда официално активира член 50 от Лисабонския договор за започване на двегодишния процес по раздяла с блока.

Мей настоява, че Великобритания ще се изтегли от единния европейски пазар и страната в момента търси нови търговски споразумения, които да влязат в сила след Брекзит.