14 задържани след протести в Лондон

Голям сблъсък бе избегнат благодарение на полицията

Най-малко 14 души са задържани при протести в Лондон, съобщават от Itv. Столицата на Англия беше арена на демонстрации срещу тероризма.

Около 300 души от ултрадесни организации "Английска лига за отбрана" и "Великобритания на първо място" започнаха поход от площад Трафалгар, а след това се срещнаха с активисти на антифашистки групи. Големият сблъсък бе избегнат благодарение на полицията.

"След страхливата терористична атака по парламента, ние се обединяваме и показваме, че не сега, а не някога, не сме се поклони в страх от терористи и тероризъм", - заявиха от "Английска лига за отбрана", публикуван в социалната мрежа Facebook.

На 22 март автомобил, управляван от 52-годишният терорист Халид Масуд, прегази минувачи и трима полицаи на моста Уестминстър. Шофьорът изостави автомобила пред парламента, а след това с нож в ръцете атакува полицията и се опита да влезе в Камарата на общините. Служителите на реда застреляха нападателя. В резултат на терористични действия четирима души бяха убити и около 50 ранени.