Ще получи ли Майкъл Флин имунитет?

Според разследващите комисии на Конгреса на САЩ още не е дошло времето да се обсъжда такава сделка

Комисиите на Конгреса на САЩ, които разследват дали Русия се е месила в американските президентски избори, отклониха засега предложението на бившия съветник на президента по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин да им сътрудничи, ако получи имунитет от съдебно преследване. От там заявиха, че още не е дошло времето да се обсъжда такава сделка, съобщават от telegraph.

Флин бе принуден да подаде оставка като съветник на президента по националната сигурност, след като стана ясно, че по време на предизборната кампания на Тръмп е водил разговори с руския посланик. Връзките на Флин с Русия се проучват от ФБР и от две парламентарни комисии, които искат да установят дали Русия се е намесвала в президентската кампания през 2016 г. и дали близки до Тръмп хора са имали връзки с Кремъл.

Адвокат на Флин каза вчера, че са водени разговори по варианта с имунитета. Помощник на конгресмен, пожелал да остане анонимен, потвърди, че е имало предварителни разговори със сенатската комисия по разузнаването, но добави, че разследването все още е на твърде ранен етап, за да се поставят условия. Един от видните демократи от комисията по разузнаването към Камарата на представителите, Адам Шиф от Калифорния, заяви, че комисията ще обсъди въпроса за евентуалния имунитет на Флин със сенатската комисия и с министерството на правосъдието.

Според Шиф дори самият факт, че Флин предлага да свидетелства срещу имунитет, е съществен напредък.