Лукарски сезира Прокуратурата срещу служебния министър на икономиката

Сигналът е във връзка с изтеклия в медийното пространство запис, в който се твърди, че един от участниците е служебният министър на икономиката Теодор Седларски

„Постъпи сигнал от Божидар Лукарски, бивш министър на икономиката, който сигнализира Прокуратурата във връзка с изтеклия в медийното пространство запис, в който се твърди, че един от участниците е служебният министър на икономиката Теодор Седларски.“ Това заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. „Сигналът на Лукарски сочи, че според данните от този запис, е била извършена промяна на борда на директорите на едно от държавните предприятия „Ел Би Булгарикум“, като са били поставени нови лица, които са били свързани с японската фирма „Мейджи“. Тя уточни, че според сигналоподателя това е грубо нарушение на закона.

Според нея в сигнала се сочи още, че един от новите членове на борда на директорите на „Ел Би Булгарикум“ има нередности в свидетелството си за съдимост. „Сигналът е насочен към звено „Антикорупция“. Ще бъдат изискани всички документи от „Ел Би Булгарикум“, относно смяната на борда на директорите“, каза говорителят на главния прокурор.

По думите й ще бъде установена не само самоличността на новото ръководство, но и тяхното минало в чисто кариерен план, доколкото за тях има данни, че са били ангажирани пряко или непряко с дейността на японската фирма.

„Информация ще се изиска и от „Мейджи“. Това, което смятаме, че се твърди е т.нар. „престъпление по служба“, съобщи Арнаудова. „Днес от медиите узнах, че Седларски е потвърдил, че той е един от участниците в него и че не вижда нищо укоримо“, коментира тя.