Цветанов и Алфано обсъдиха сигурността в Европа

Зaм.-пpeдceдaтeлят нa ГEPБ Цвeтaн Цвeтaнoв ce cpeщнa c миниcтъpa нa външнитe paбoти и бивш вътpeшeн миниcтъp нa Итaлия Aнджeлинo Aлфaнo в Малта

Cpeщaтa ce cъcтoя в paмĸитe нa Koнгpeca нa Eвропейската народна партия (ЕНП) в Малта. Двамата обсъдиха актуалната политическа ситуация в България след проведените предсрочни парламентарни избори. Алфано поздрави ГЕРБ и Бойко Борисов за постигнатата победа.
Цветан Цветанов и Анджелино Алфано обсъдиха теми, свързани със защитата на европейските граници, вътрешната сигурност в страните-членки на ЕС и справянето с миграционния натиск. Зам.-председателят на ГЕРБ изтъкна, че в програмата за управление на партията са заложени редица мерки в сектор „Сигурност и обществен ред“, чието изпълнение гарантира сигурност и справедливост за всички български граждани. Цветан Цветанов бе категоричен, че външната граница на ЕС е добре защитена.
Цветанов и Алфано се обединиха около мнението, че страните-членки на ЕС трябва да поддържат постоянна връзка помежду си и да обменят информация с цел запазване на сигурността в Европа.