Кремъл: Срещите на зетя на Тръмп с руски банкери са били рутинни бизнес разговори

Свят

28-03-2017, 15:50

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зетят на Тръмп ще оглави нов отдел в Белия дом

Вчера говорител на Белия дом потвърди, че Къшнър е участвал в среща с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк през декември

Говорителят на Кремъл каза, че срещите между зетя на Доналд Тръмп - Джарет Къшнър, и представители на руската държавна банка за развитие Внешекономбанк са били рутинни бизнес срещи, предаде Агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
"Имало е десетки срещи и една от тях е била с представители на компанията на Къшнър и с него самия. Това е обичайна бизнес практика", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Вчера руската банка, срещу която са наложени санкции от САЩ заради нахлуването на Русия в Украйна, разкри, че нейни изпълнителни директори са имали разговори през декември с Джаред Къшнър, който е съветник на Тръмп.
"Като част от подготовката на нова стратегия, изпълнителни директори на "Внешекономбанк" са се срещали многократно през 2016 г. с представители на водещи финансови институции в Европа, Азия и Америка", се казва в изявление на банката. В него се отбелязва, че са осъществени срещи с редица представители на най-големите банки и бизнес представителства в САЩ, включително с Джаред Къшнър, ръководител на компаниите "Къшнър".
Вчера говорител на Белия дом потвърди, че Къшнър е участвал в среща с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк през декември, на която е присъствал и бившият съветник по националната сигурност на Тръмп - Майкъл Флин, който бе принуден да подаде оставка през февруари. Говорителят на Белия дом потвърди също, че през декември Къшнър се е срещнал и с изпълнителния директор на Внешекономбанк Сергей Горков.
Тридесет и шестгодишният Къшнър, който е женен за дъщерята на Тръмп - Иванка, се съгласи да отговори на въпроси пред Комисията по разузнаването към Сената, разследваща предполагаемата намеса на Русия в изборите в САЩ през 2016 г.