Социолози: Единственото решение към момента е коалиция между ГЕРБ и Патриотите

"Коалиция с Марешки няма никакво значение, освен за пълнеж в парламента"

"Има едно единствено решение към момента и това е коалиция между ГЕРБ и Патриотите, независимо дали Марешки ще е в нея за пълнеж. Без Патриотите не може да се направи нищо", заяви в студиото на Нова Телевизия социологът Кольо Колев.

В студиото бе и социологът Димитър Ганев. "Политически възможен е само един вариант - дясноцентристко управление на ГЕРБ с Патриотите. Патриотите очакваха по-силен резултат. Силният резултат на ГЕРБ обаче ги вкарва в положение, в което трябва да се съобразяват с наложените от ГЕРБ критерии", смята той.

Патриотите ще бъдат в слаба позиция, ако откажат правителство, защото тогава те ще бъдат виновниците за едни нови избори. Това е много лош старт за тях. Ще предизвикат криза, а уж казват, че искат да се борят за стабилността на тази държава. При такава ситуация ГЕРБ ще вземе бонус гласове, защото хората не искат нови избори и ще им дадат повече власт, за да направят правителство без коалиционни партньори", заяви Ганев.

"Има един възможен вариант, отново казвам, само ГЕРБ и Патриотите. Няма как да има правителство на националното единение. Това е политическо самоубийство за двете най-големи партии", заключи Ганев.