Митов предпочита чех и румънец в защитата на Левски

Яблонски и Лукин изместват Александров и Пиргов в отбраната

Защитниците Александър Александров и Димитър Пиргов ще останат резерви за Левски и в следващите мачове. Това сочат всички индикации от "Герена".

Ситуацията в центъра на защитата за Николай Митов е много странна. Докато на други постове той просто няма удачен избор, както е например на върха на атаката, където продължава да залага на Бабатунде Адениджи, въпреки многото му пропуски, в отбрана той има много солиден избор от добри футболисти.

Левски инвестира много в двамата си играчи, които са потенциални национали. Пиргов бе избран за защитник номер 1 в първенството, а Александров наскоро се нави да продължи договора си с клуба. Със сигурност обаче и двамата няма да са доволни, ако още дълго се задържат сред резервите.

До момента "сините" обясняваха, че двамата не играят заради здравословни проблеми, които бяха изчистени. После Пиргов и Александров не бяха в добра форма след контузиите, но срещу Черно море те ще седнат на пейката заради класата на конкурентите си - Яблонски и Лукин. Чехът блесна с някои саможертвени прояви в защита, а в същото време всяко негово включване в атака е особено опасно. Той неслучайно вкара победен гол на ЦСКА в дербито. Откакто това дуо застана в защитата, Левски е допуснал едва един гол в Стара Загора за трите мача. Припомняме, че според наша информация Николай Митов настоява Лукин да преподпише с клуба, след като преди това румънецът се водеше за сигурен напускащ.

Очевидно новият треньор ще продължи да залага на тандема Яблонски-Лукин, докато някой направи фатална грешка, прогнозира "Меридиан Мач".