Борисов ще участва в Конгреса на ЕНП в Малта

Основният политически дебат по време на конгреса е на тема „Бъдещето на Европа“

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заминава за участие в Конгреса на Европейската народна партия (ЕНП), който ще се проведе от 27 до 30 март в Малта. Заедно с Борисов в конгреса ще участва и делегация на ПП ГЕРБ, в чийто състав са зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов, кметът на Варна Иван Портних, Томислав Дончев, Владислав Горанов, Делян Добрев и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП.
В рамките на Конгреса на ЕНП Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Председателят на ГЕРБ ще проведе и редица работни срещи с европейските лидери.
По време на откриването на Конгреса доклади ще изнесат председателят на ЕНП Жозеф Дол, генералният секретар на партията Антонио Лопес и председателят на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ Микулаш Дзуринда. Основният политически дебат по време на конгреса е на тема „Бъдещето на Европа“. В рамките на форума са предвидени и гласувания на редица резолюции, свързани с борбата с корупцията, предотвратяването на незаконната миграция към Европа, противодействието на ислямския екстремизъм, сигурността и отбраната, Европейският стълб на социалните права.