Льо Пен се защити от обвиненията, че е получавала пари от Русия

Свят

27-03-2017, 14:05

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Льо Пен: ЕС ще умре

Льо Пен: Излизането от еврозоната няма да бъде хаотично

Марин Льо Пен многократно се оплака, че френските банки отказват да й отпуснат кредит

Крайнодесният кандидат за президент на Франция Марин льо Пен заяви, че все още не си е осигурила цялото финансиране за предизборната кампания по-малко от месец преди началото на вота, съобщават от Ройтерс.

Една седмица след визитата си в Москва, където се срещна с президента Владимир Путин Льо Пен заяви пред радио Europe 1, че не е получила финансова подкрепа от Русия, нито от руски финансови институции, но разкри, че се опитва да вземе заем от чуждестранна банка. "Трябва. До момента не могат да получа заем от френски банки и поради тази причина ми беше казано да търся заем от чуждестранна банка. Какво да направя? Френските банки отпускат заеми на всички кандидати за президент с изключение на мен", оплака се тя.

Миналата седмица Марин льо Пен обяви, че е взела заем за кампанията си в размер на 6 милиона евро. Парите са от организация Cotelec, която е на баща й Жан-Мари льо Пен. През 2014 г. стана ясно, че "Националният фронт" е получил 9 милиона евро заем от руска банка.

Кандидатите за държавен глава на Франция имат право да похарчат до 16,851 милиона евро на първия тур и 22,5 милиона евро тези, които стигнат на балотаж.