Стамен Белчев: В ЦСКА няма как да има спокойствие

Вече много от играчите разбират какви са моите виждания

Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев коментира актуални теми около тима. Специалистът сподели, че иска самият той да поеме напрежението от неубедителните резултати върху себе си и така да даде спокойствие на играчите.

"В ЦСКА в нито един момент няма как да има спокойствие. Тук е нормално да има напрежение и е изисква победа във всеки един мач. Надявам се да подобрим играта си и да имаме най-вече постоянство. Футболистите трябва да бъдат спокойни, напрежение не трябва да има. Когато има напрежение, човек не може да покаже максимума от възможностите. Работим в тази насока. Нека напрежението да бъде при нас треньорите, при тях да не е толкова. Не знам как е в Лудогорец, нямам представа. По-добре е, когато има напрежение, но трябва да има и резултати за това нещо. Не може в ЦСКА да няма резултати и да е спокойно", коментира Стамен Белчев.

"За стил още е далеч да се говори. Опитваме се някакъв начин на игра да градим, надявам се с времето да градим и стил. Зависи колко време ще трябва на футболистите да свикнат с моите виждания за играта. Вече много от играчите разбират какви са моите виждания. В ЦСКА няма ли резултати, няма време", посочи Белчев пред "Дарик".

Той говори и по други теми, свързани с ЦСКА.


За трансферите на чужденци в отбора

Чужденците, които ги взимаме, сме ги оглеждали. Не ги взимаме веднага, когато ни ги предлагат. Имат кредит на доверие. Всички са добри футболисти и стоим зад всеки от тях. Ще дадем на всеки максимум време да покаже, че не сме сбъркали.

Какво трябва да подобрява ЦСКА в играта си?

И в защита имаме работа, и в синхрона в атака, най-вече завършващата фаза, където куцаме, защото не можем да реализираме положенията, които създаваме.

След загубата от Левски

Неприятно е, когато загубиш, особено от Левски. След играта, която показахме - през цялото време владеехме играта и миг невнимание при дузпата и статичното положение - загубихме мача. Не се отразява добре, но трябва да забавим тази загуба и да гледаме напред. Сигурен съм, че ще бъдем пред Левски в края на първенството, ако подобрим играта и резултатите.

За предстоящото дерби с Лудогорец

Следва мач с Лудогорец. Играем срещу водача в нашето първенство Надявам се феновете да напълнят стадиона и да ни подкрепят. Надявам с вече да променим тенденцията и да запишем добри игри срещу Лудогорец. Най-вече трябва да бъдем компактни, да няма големи пространства за игра, което е силата на Лудогорец. Те имат добри футболисти, ние също. Надявам се да бъдем спокойни и да осъществим това, което сме планирали като начин на игра. Ще бъдем максимално мотивирани и концентрирани. Трябва да бъдат по-уверени футболистите. Ако сме уверени и единни, ще победим отбора на Лудогорец.

Лятната селекция

Мислим вече за лятната селекция, къде трябва да се надгради. Но сега не е коректно да говорим на кой пост ни трябват нови играчи.

Липсата на постоянство и амбициите за следващия сезон

Ние нямаме постоянство в игрите. Трябва да покажем повече постоянство и да бъдем по-убедителни. Миля, че имаме по-добри футболисти от Левски. Нашият отбор е по-добър и го показа в последния мач. В правилна посока се движим,. Трябва още малко да развием този отбор, който имаме, лятото да надградим малко и мисля, че още следващия сезон можем да спорим с Лудогорец.