Първи реакции на политиците след Екзитпола

Българските патрии да проведат разговори какво трябва да се случи, призова Ангел Джамбазки от Обединени патриоти, пред Нова телевизия. От думите му стана ясно, че патриотите биха подкрепили първия, по думите на Джамбазки пропаст няма и нищо не е неизпълнимо. Той посочи още, че с Воля не са говорили, а коалиция с ДПС е немислима.

От своя страна, Валери Симеонов на въпрос дали е доволен от резултатите заяви – „Разочарован съм, очаквах повече.“

Желю Бойчев от БСП заяви, че който и да е първи разговорът ще е бъде за доходите, миграцията, турската заплаха. По думите на Бойчев БСП ще водят разговори с първия на изборите.

Той беше категоричен, че хората нямат нужда от избори. На въпросът доволен ли е от резултатите, той посочи, че БСП са единствените, които са удвоили резултата си. Трябва да бъдем търпеливи и постоянни, няма да отстъпим от всички ангажименти, каза Желю Бойчев.

По думите на Петър Москов от РБ-ГН- няма какво да се честити в десницата. Той посочи, че не съм е изненаден и че ситуацията, в която са поставили избирателите е невъзможна. „Десницата можеше да бъде трета политическа сила“, посочи той. Според него единствената реална възможност за коалиция е с ГЕРБ. От своя страна, Светльо Витков посочи, че от коалицията нямат проблеми с Обединените патриоти и не вижда различия с тях.