ЦИК: Получен е сигнал, че в Хамбург има лица, които не владеят български език и не могат да попълнят декларацията за гласуване

Политика

26-03-2017, 12:55

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Има сигнали за предизборна агитация

Александър Андреев коментира, че от началото на изборния ден са постъпили няколко сигнала за нарушения

Получен е сигнал, че в Хамбург има лица, които не владеят български език и не могат да попълнят декларацията за гласуване. Това каза пред журналисти Александър Андреев, говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК).

"В Бурса има струпване в една от секциите, поради това, че са допуснати повече избиратели едновременно в изборното помещение. Друг сигнал е по отношение на Великобритания, че има сгрешен адрес на една от секциите, за което дадохме нашите указания на Министерство на външните работи", обясни говорителят на ЦИК.

"У нас има един постъпил сигнал за председател на Секционна избирателна комисия (СИК), който в изборното помещение е извършвал агитация. В тази връзка са дадени указания, тъй като случаят е от компетенция на Районната избирателна комисия (РИК), която следва да се произнесе", отбеляза той.

"Централната избирателна комисия (ЦИК) може единствено да препрати със съответните указания, за да се предприемат необходимите мерки", добави Александър Андреев.

Източник: Централна избирателна комисия