Разследват контактите на терориста от Лондон

Скотланд Ярд извършва разследването

Четирима от задържаните по подозрение, че са замесени в терористичния акт в Лондон, остават под стража, съобщават от Independent и BBC. Седмина други са освободени, единият е с подписка.

Разследва се дали извършителят на терористичната атака от 22 март Халид Масуд е действал самостоятелно или в група. По-рано вчера британската полиция за първи път разпространи негова снимка.

Шефът на антитерористичното звено на Скотланд ярд - Марк Роули, заяви, че престъпникът е действал самостоятелно, "вдъхновен от терористичната пропаганда". Същевременно той остави отворен въпроса дали в престъплението са били въвлечени други лица.

Британският телевизионен канал Sky News съобщи, с позоваване на свой източник, че в намерения от полицията смартфон на 52-годишния Масуд има доказателства, че буквално минута преди нападението той е използвал месинджър. "Въпросът е дали някой се е опитал да се свърже с него, той ли се е свързал с някого или просто е изтрил група или контакт с определен човек от месинджъра. Не знаем това, но полицията води разследване в тази посока."