През уикенда студът се завръща

Общество

25-03-2017, 06:00

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

У нас в събота в страната ще започне да прониква студен въздух.

У нас в събота в страната ще започне да прониква студен въздух. След обяд на места за кратко ще превали. В неделя ще има и валежи от дъжд, на повече места и по-значителни в Южна България. Вятърът ще е от северозапад, слаб до умерен. В началото на следващата седмица застудяването ще продължи. В понеделник ще е облачно, с превалявания от дъжд, в планините - от сняг.
Днес ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. Ще духа слаб вятър, предимно от запад - северозапад. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, по-ниски по Черноморието. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за март.
Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана облачност. Ще духа слаб северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14 градуса.
Над по-голямата част от Балканския полуостров ще преобладава слънчево време с разкъсана облачност. Най-висока ще е температурата в Скопие, 25 градуса.
Област на ниско налягане ще определя облачното и дъждовно време в югозападните райони на континента. Над Британските острови, в Белгия, Люксембург и Централна Европа ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Над Северна и по-голямата част от Източна Европа ще е предимно облачно с валежи от сняг. В южните райони на Източна Европа валежите ще са от дъжд.