Пиргов отново ще бъде lв игра за Левски

Николай Митов го връща за мача с Черно море в Каварна

Бранителят на Левски Димитър Пиргов ще се завърне в стартовия състав за гостуването на Черно море. Сблъсъкът с варненци е последният от редовния сезон. Мачът в Каварна е на 1 април, събота, от 17:30 часа.

От началото на пролетния полусезон Пиргов не е играл в мач на "сините". Той получи контузия в областта на адукторите преди гостуването на Пирин (Благоевград). В негово отсъствие като титуляри в центъра на отбраната се утвърдиха чужденците Давид Яблонски и Сърджан Лукин.

Те бяха на терена в последните четири мача, като постепенно започнаха да оформят добър тандем. В последния мач срещу Ботев (2:0) Левски за първи път запази мрежата си суха. Новият треньор на "сините" Николай Митов харесва Лукин. Договорът на румънеца изтича през лятото и до момента не е подновен. Контрактът ще бъде удължен само ако той се съгласи на далеч по-малка заплата - в момента Сърджан е един от най-скъпоплатените в клуба. Ако той не клекне, то отново ще се върне на скамейката. Именно от това ще се възползва Пиргов.

Не е изключено срещу Черно море, който е воден от бившия спортен директор и треньор на Левски Георги Иванов-Гонзо, като титуляр да започне Станислав Иванов. Както е известно, желанието на спортния дикретор Даниел Боримиров е в клуба да бъдат налагани юноши.

В последните мачове редовно в Левски играят вратарят Николай Кръстев, който бе повикан и в националния отбор, и Божидар Краев, който също е в списъка на селекционера Петър Хубчев.