ГЕРБ закрива предизборната си кампания в София (видео)

Борисов подчерта, че в понеделник държавата ни трябва да бъде по-стабилна от всякога

ГЕРБ закрива предизборната си кампания в София. По-късно Борисов ще отпътува за Пловдив, където ще се състои окончателното закриване на предизборната кампания на ГЕРБ.

"В битка се влиза с много силен тътен от барабани, а ние избрахме този звук да дойде от кахон, вярвам, че това ще ни донесе сила и победа", това заяви Калин Вельов, кандидат за народен представител от 24-ти МИР. Водещ на събитието пък е певицата Йонна Драгнева, която заяви, че на 26-ти България е изправена пред важен избор и, за да се преборим с апатията трябва да се гласува за ГЕРБ.

"Както винаги до сега, а и през изминалия месец бяхме най-добрите, защото бяхме близо до хората и ги слушахме. На "Равски 134" има един билборд, на който д-р Москов и един друг се смеят, а отдолу пише "Корнелия не е смешно". На мен не ми е смешно, когато един човек поставя под въпрос финансовата стабилност, геополитечската ни ориентация, не ми е смешно, не знам защо се смеят колегите. Ако изборите се сравняват с пазар, на този пазар избор няма, понякога избора между истинското и илюзията е опасен път. Такъв път по който не трябва усилия, а избора е труден и за него трябва критичност и разум", това заяви Томислав Дончев пред своите колеги от ГЕРБ.  
"Преди месец открихме кампанията, силни екипи, водихме позитивна и интензивна кампания, без да спестяваме грешките от миналото. Превъзмогнахме колебанието от разочарованието, двес сме на финала на едно състезания на лъжата, глупостта и наглостта", заяви Владислав Горанов. Пожелавам си да победим, просто защото сме по-добрите.

"За 29 дни аз само една вечер спах в София, трябваше да преодоляваме популизма, страха и разделението, който налагат нашите опоненти. Разделението между София и провинцията. Когато отидем в малка община и им кажем, че безработицата е едва 8 процента, а икономическия ръст е 3,4 процента, е трудно да ги убедиш, защото те не го усещат. Хората обаче оцениха това което направихме в тази кампания и знаят, че единствения ни път е към Европа", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той подчерта, че всеки един от ГЕРБ разчита всяка една община да е максимално мобилизарана, а той е уверен, че ГЕРБ ще спечели изборите и след 27-ми ще има стабилно правителство. "Това което трябва да покажем, е че лидера и София ще поведат на БСП с 11 процента", допълни още Цветанов. "Нека да гласуваме разумно, защото когато даваш гласа си и той не е представен в българския парламент означава, че даваш гласа си за БСП. Ние не искаме Нинова да ни представлява пред Европа, ние искаме на председателството на ЕС през 2018 година министър председател да е Бойко Борисов. Ние бяхче единствените, които можехме да покажем какво сме направили", допълни още председателят на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че коалиция няма да правят с БСП, ДПС и ДОСТ. "Минах Родопите, там е страшно, просто някои искат да върнат региона десетилетия назад, за да има разделение. ГЕРБ няма да позволи никой да ни отдели от правия път към Европа и за това тук е Антонио Лопес, който подкрепя ГЕРБ", допълни Цветанов.

 

Има само една партия, която може да носи отговорност. Има едно дясно и то се казва ГЕРБ. Това е дясното, което може да спре опортюнистите в ляво. Това каза председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията в 25 МИР София Бойко Борисов по време на официалното закриване на кампанията на ГЕРБ-София. По думите му, ГЕРБ е единствената партия, която може да си признава грешките и да ги поправя. „Който работи, винаги греши. Ние сме длъжни да направим реформите, които поискаха хората. Те поискаха и мажоритарен вот – следващите избори трябва да бъдат мажоритарни. Хората искат справедливост. Знаем какво трябва да се направи  в следващо управление и ще го направим, защото ГЕРБ е единствената партия, която може да изведе до край борбата с корупцията“, категоричен бе Борисов.
Лидерът на ГЕРБ изтъкна, че направеното от партията за развитието на София и на страната е три пъти повече от всички останали партии. „Направихме 64 км метро. За сравнение – в най-силните години на социализма са изградени едва 4 км тунел. Благодарение на европейската солидарност и на доброто управление, София се превърна в истинска европейска столица. Как изглеждаше Южният парк  и как изглежда сега. Имаме най-модерният завод за боклуци. Как беше Лъвов мост, Северната тангента, Южната дъга, Семинарията, булевардите как бяха?“, попита Бойко Борисов.
Борисов изтъкна, че основен приоритет за ГЕРБ в следващ управленски мандат ще бъде образованието, насърчаването на професионалното обучение и инвестиция в професионалното развитие на младите учители. „Ще спираме социалните помощи на родители, които не изпращат децата си на училище, защото необразованите деца нямат шанс за добро бъдеще“, обясни той. По думите на Бойко Борисов, ГЕРБ ще гарантира по-добро здравеопазване, повече сигурност и справедливост за българските граждани.  Той заяви, че следващо правителство на ГЕРБ ще финансира до 100% инвитро процедурите и ще осигури месечно заплащане от 460 лева на бабите и дядовците, които гледат внучетата си.
„Нашата идеология е, че всички в България са равни. В ГЕРБ има български мюсюлмани, които са министри, кметове, депутати и общински съветници. Те са нашият мост със съседите ни с Турция, не са разделителна линия, както в останалите партии. Връщането към риториката на Възродителния процес е чудовищно опасна и не трябва да я допускаме“, категоричен бе Борисов.
Председателят на ГЕРБ подчерта, че в понеделник държавата ни трябва да бъде по-стабилна от всякога, за да не допускаме да последваме съдбата на съседните на България държави с лош кредитен рейтинг и политическа нестабилност. „От едната страна на София е Крим, от другата страна е Косово. Когато се прекрояват граници със сила, сме много уязвими. Турция плаши всеки ден не само Европа, но и България. Нужна ни е стабилност и вътрешно мобилизиране на целия народ, ако искаме да продължим да бъдем стабилна и прогнозируема държава. ГЕРБ е част от голямото европейско семейство и ще продължим да водим България по пътя на развитието“, заяви Бойко Борисов. Той коментира, че БСП предлагат да отидат и да тропат по масата в Брюксел. „Защо не наложиха вето на санкциите срещу Русия, когато те бяха удължени с мълчаливо съгласие от всички държави-членки на ЕС в присъствието на Румен Радев. БСП щели да отменят Постановление 208. Техният президент командва служебното правителство – защо още първото заседание не го отмени?“, попита Борисов.
Бившият премиер обясни още, че благодарение на дипломация и диалог България е била единствената държава, получила 160 млн. евро целева помощ за охрана на границата. „Месеци наред в България има 0 натиск на границата. За сравнение в Гърция има 70 000“, каза той.
Бойко Борисов бе категоричен, че ГЕРБ ще победи на изборите в неделя. „Нямам съмнение, че ГЕРБ пак ще управлява. Иска ми се да бъдем единна, силна и просперираща държава със силни политици. Готови сме да дадем личен пример. Аз и ГЕРБ имаме истински приятели сред европейските лидери, за разлика от Корнелия Нинова. Лидерът на ПЕС я уволни като зам.-министър от неговото правителство“, коментира още председателят на ГЕРБ.

Закриване на кампанията на ПП ГЕРБ -София гледайте на живо тук

Публикувахте от ПП ГЕРБ - София в 24 март 2017 г.