Кандидат-депутати от ПП ГЕРБ представиха социалните акценти в програмата на партията

Достъпът до качествена грижа и комплексни услуги според индивидуалните потребности на хората с увреждания ще бъде осигурен чрез нов закон за социалните услуги

Приоритетите в секторите „Здравеопазване“ и „Социална политика“, заложени в Програмата на ПП ГЕРБ, бяха сред акцентите в разговора на кандидатите на партията за народни представители от Пловдив-град Менда Стоянова, Димитър Лазаров и инж. Тошо Пашов с пловдивчани в неравностойно положение.

Достъпът до качествена грижа и комплексни услуги според индивидуалните потребности на хората с увреждания ще бъде осигурен чрез нов закон за социалните услуги. Ще се работи активно и за по-справедливо насочване на помощите към нуждаещите се. По време на срещата стана ясно, че се обръща и особено внимание на подготовката на социалните работници.

В Програмата на ПП ГЕРБ е заложено още ликвидиране на фалшивите ТЕЛК-ове, както и прехвърлянето на системата на ТЕЛК в НОИ. Усъвършенстването на модела на медицинската експертиза ще даде възможност на хората в неравностойно положение за пълноценна реализация без да им се отнемат или нарушават придобитите права. Предвиждате и стимули за социалното предприемачество.

Стабилната пенсионна система с балансирано повишаване на пенсиите и подобряване благосъстоянието на хората са сред най-важните приоритети, обясниха кандидатите за народни представители по време на разговорите, на които присъства и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

На парламентарните избори на 26-ти март ПП ГЕРБ е с  № 11 в бюлетината.